dimecres, 4 d’abril del 2007

Fins a on...

Us poso en situació:
Un noi entra a la biblioteca de la UCLA (Universitat de Califòrnia a Los Angeles) sense el carnet d'estudiant, els bibliotecaris li demanen que se'n vagi, davant la negativa criden a la policia del campus. El noi que agafava la motxilla per anar-se'n és agafat del braç per un policia. Acte seguit el noi es "rebota" (Don't touch me) i li disparen amb el taser. Aquest cau a terra i l'emmanillen però un cop a terra li tornen a disparar, aleshores els altres estudiants s'apropen desaprovant l'acció de la policia. Fins a on anirem a parar...



6' 53'' - El vídeo en qüestió.

AVÍS: al vídeo anterior no és veu gens bé ("només" s'escolta) l'efecte que pot tenir un taser. Jo no sabia el que era un taser però em sonava d'alguna cosa perquè diria que en Snale me'n va parlar fa temps.
Els vídeos que poso a continuació us mostren l'efecte que pot tenir aquesta arma i la seva (bona o dolenta) utilització. Quedeu AVISATS, les imatges son fortes, almenys a mi m'ho semblen.

Comissaria de policia de Sheffield (Regne Unit) una dona està arrestada sospitosa de conduir beguda:



1' 25'' - Video esfereidor. Ús injustificat.

Un policia li demana que aixequi el mòbil a una dona, davant la negativa l'avisa i després fa servir el taser. La dona porta els seus fills al cotxe:



1' 30'' - No hi ha cap explicació. Ús injustificat.

Un reclús es comporta de forma intimidatòria i nerviosa. No sé ben bé que diu el policia però m'és igual:



2' 02'' - Ús justificat? No ho crec pas. Amb quatre homes l'haguessin reduït.